Annonser från BloggPartner
Therese Lundberg -

Älskar risotto!

2010-03-13 @ 23:35:19

Idag har jag jobbat hela dagen... avslutar kvällen med en underbar kantarellrisotto med rimmat sidfläsk samt rosastekt hjortracks. Helt underbart gott! TRY IT!
Risotto är enkelt, gott o exklusivt! Perfekt till vardags, fest o läckrare middag! Man kan tillaga det mesta till.
"Det är bara fantasin som sätter gränserna"
haha TRUE OR NOT?


Ca 4 por­tio­ner, tar 30–40 minu­ter att göra.

2 dl arbo­ri­o­ris (inte avo­ri­o­ris eller någon annan sort)
1 lök
2 msk oliv­olja
2 dl vitt vin
1 l vat­ten
2 höns­bul­jong­tär­ningar
4 msk rumsvarmt smör
1–2 dl nyri­ven par­me­san (rik­tig par­me­san som du river själv, inga imi­ta­tio­ner, inget par­me­san­pul­ver på påse)
svart­pep­par

  1. Koka upp vatt­net med bul­jong­tär­ning­arna – låt det stå på låg värme och hålla sig varmt.
  2. Hacka löken fint och fräs den i oliv­ol­jan (i en tjock­bott­nad kastrull), den får inte ta färg utan ska bara bli genom­skin­lig, ca 5 minu­ter på låg värme.
  3. Häll i riset och låt det fräsa med någon minut. Från och med denna punkt måste du fort­sätta röra oav­bru­tet, men lugnt och stilla. Inga pauser.
  4. Häll i vinet och låt det koka in – det ska inte bli helt torrt. Fort­sätt sedan att till­sätta den varma bul­jongen en dl åt gången. Bul­jongen får inte sänka vär­men på risot­ton, det är där­för både risotto och bul­jong ska små­koka. Fort­sätt att röra.
  5. Efter 20 till 30 minu­ter har du blan­dat i och kokat in all bul­jongen, kon­si­sten­sen ska vara som fast ris­gryns­gröt. Ta då gry­tan av vär­men och rör ner smör, par­me­san och dra några varv på svartpepparkvarnen.
  6. Lägg på ett lock och låt risot­ton stå i fem minu­ter. Sedan är den klar att ser­ve­ras.

Kommentarer


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback